GKxgqm

Potrivit specialiștilor în rezolvarea problemelor de comunicare, Trouble-shooting-ul este o cale pe care ei o parcurg împreună cu clientul, și nu în locul lui, prin această abordarea de Trouble-shooting fiind deosebit de ședințele psihologice. Prin urmare, de un Trouble-shooter este nevoie acolo, unde un psiholog standard este neputincios. Acestea sunt adesea situații în care abordările convenționale și vizitele la psiholog nu funcționează. În plus, că un psiholog face analize lungi, discuții interminabile și încercarea de a se limita la anumite clișee din teoria psihologiei. Un Trouble-shooter este practician – el analizează scurt, la subiect și prezintă soluția practică imediată de rezolvare a problemei abordate.

Trouble-shooting-ul utilizează anume metode non-psihologice. Deși, pentru mulți clienți, Trouble-shooter-ul devine, într-un fel, „un prieten pe care îl puteți suna și cere o părere”. Nu este un secret că, adesea, în societatea modernă, există subiecte care sunt imposibil de discutat cu oricine - prietenii și colegii pot să nu perceapă, partenerii pot fura o idee, familia poate să nu fie interesată, iar societatea te poate judeca. În acest caz, se apelează la discuții cu profesioniști care își vor exprima părerea, sau oferi o soluție și viziunea lor, dar ÎNTOTDEAUNA lucrează în condiții de ANONIMAT COMPLET. Aceștia ar putea fi psihologi, chiar și avocați, dar întotdeauna Trouble-shoot-eri.

Trouble-shooterii diferă de alți profesioniști, prin faptul că sunt specializați într-o analiză promtă și practică a problemei, propunând imediat soluția corectă, fără multe filozofii și discuții inutile. Într-adevăr, în viața privată, ca și în afaceri, 90% din răspuns se ascunde în construirea corectă a întrebării, iar 90% dintre oameni nu văd soluția corectă din cauza unei vederi „încețoșate”, deoarece se află în interiorul problemei. Trouble-shooter-ul este în afara problemei, vede toate detaliile și construiește o soluție din practică, dar nu pe baza unor teorii lungi și complexe.

Cum să rezolvi o problemă de comunicare?

Adesea, rădăcina unei probleme din sfera personală se naște din problemele de comunicare. Trouble-shooter-ul rezolvă problemele de comunicare și de relații interpersonale dintre oameni, care se pot manifesta în:

  • Sfera dragostei
  • Familie
  • La începutul unei relaţii
  • Între colegi la locul de muncă
  • Între prieteni și amici
  • Oriunde, în societatea modernă

Un Trouble-shooter se bazează în activitatea sa pe o abordare creativă a problemelor, pe soluții bine gândite și, adesea, pe notoriul „instinct”. Prin urmare, este capabil să ajute în situații care par lipsite de speranță nu numai pentru clienții înșiși, ci și pentru alți specialiști.

99

Munca unui Trouble-shooter este în multe privințe similară cu ceea ce face un psiholog, doar că mult mai exacta și mai rapidă. Un Trouble-shooter nu discuta ore în șir, dar, după ce analizează cazul, anunță cât timp va dura și cât va costa soluționarea problemei. El îndrumă clientul către soluția optimă și rapidă. Adesea, soluția poate fi destul de simplă și constă în modul în care gândește o persoană. Paradoxul este că, aceeași gândire, limitează în majoritatea cazurilor capacitatea de a descoperi o anumită soluție. Mai mult, în toate cazurile clientul nici măcar nu poate descrie pe deplin esența situației care s-a dezvoltat pentru el. Motivul sunt barierele sale interne și mintea blocată.

Abordarea expertă a unui Trouble-shooter oferă posibilitatea, printr-un dialog bine structurat cu clientul, de a rezolva conflictele, de a primi răspunsurile necesare și de a găsi cea mai eficientă soluție dintre toate opțiunile posibile.

Fără ajutor profesional, o persoană s-ar putea să fie aproape de rezolvare, dar să nu găsească niciodată o soluție. În unele privințe, acest lucru este similar cu căutarea ochelarilor care sunt pe nas. Desigur, răspunsul nu se află întotdeauna în clientul însuși. Trouble-shooter-ul trebuie adesea să folosească miracolele ingeniozității. O analiză amănunțită trebuie efectuată numai în prima etapă, apoi începe activitatea creativă.

În lumea modernă, în care comunicarea live a fost înlocuită de comunicarea online și unde este mai ușor să comunici într-o aplicație de telefon decât în persoană, unde este ușor să fugi de o problemă sau conflict și este adesea dificil să începi comunicarea, de exemplu începitul unei comunicări între un bărbat și o femeie, sau restabilirea unei comunicări aflate în impas – aici apare Trouble-shooter-ul, în calitatea sa de ajutor, căruia îi puteți adresa întrebări de orice tip, nu este un psiholog, este cel care dă imediat soluția practică.

TROUBLE-SHOOTER – OPTIUNEA «SUNĂ UN PRIETEN» ÎN VIAȚA REALĂ

În primul rând, Trouble-shooter-ul ascultă dorințele clienților și convine asupra rezultatului dorit. Apoi analizează situația și construiește un nou scenariu. Pe baza acestui scenariu, se efectuează lucrări suplimentare.

Iar decizia daca Trouble-shooter-ul va deveni un instrument pentru rezolvarea unei probleme sau, asemena asistenților virtuali cu Intelect Artificial, la modă, va fi o întruchipare vie a principiului „SUNĂ UN PRIETEN”, depinde de Dumneavoastră să decideți.

 

CONTACTELE NOASTRE

Date Firma

Adresa Poștală

Telefon și E-mail